top of page
  • Poza scriitoruluiZINO

Glucozinolatii din pak choi sau broccoli si cancerul de colon

Actualizată în: 25 iul. 2022


pak-choi

Glucosinolații din pak choi și broccoli induc enzimele și inhibă în mod diferit inflamația și cancerul de colon


Într-un studiu cercetătorii consideră că un consum ridicat de legume Brassica previne în special carcinogeneza colonului. Conținutul și modelul de glucozinolați (GSL) pot varia foarte mult între diferitele legume Brassica și, prin urmare, pot afecta rezultatele studiilor de intervenție asupra Brassica.


Prin urmare, „ne-am propus să hrănim șoarecii cu diete care conțin materiale vegetale din legumele Brassica broccoli și pak choi. Îmbogățirea ulterioară a dietelor prin adăugarea de extracte de GSL ne-a permis să analizăm impactul diferitelor cantități (sărace în GSL versus bogate în GSL) și a diferitelor modele (broccoli versus pak choi) de GSL asupra inflamației și dezvoltării tumorilor într-un model de carcinogeneză a colonului declanșată de inflamație (modelul AOM/DSS).


Au fost analizați produșii serici de albumină pentru a confirma absorbția și bioactivarea GSL-urilor după administrarea dietelor Brassica timp de patru săptămâni. În concordanță cu conținutul lor ridicat de glucorafanină, dietele de broccoli au indus formarea de aduși sulforafanină-lizină.


Nivelurile de produși de 1-metoxiindolil-3-metil-histidină derivați din neoglucobrassicină au fost cele mai ridicate în grupul pak choi bogat în GSL. În colon, alimentația cu broccoli bogat în GSL și cu pak choi bogat în GSL a crescut expresia diferitelor seturi de gene țintă tipice ale Nrf2, cum ar fi Nqo1, Gstm1, Srxn1 și GPx2. Pak choi bogat în GSL a indus gena țintă AhR Cyp1a1, dar nu a afectat expresia Ugt1a1.


Atât colita, cât și numărul de tumori au fost reduse drastic după administrarea dietei pak choi bogat în GSL, în timp ce celelalte trei diete nu au avut niciun efect. GSL-urile pot acționa antiinflamator și anticancerigen, dar ambele efecte depind de cantitatea specifică și de modelul GSL-urilor dintr-o legumă.


Astfel, un consum ridicat de Brassica nu poate fi considerat, în general,

ca fiind preventiv pentru cancer.

42 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page