top of page

Dieta ZINO

Zino va ofera terapie si retete personalizate pentru o gama larga de afectiuni si conditii medicale. Contacteaza-ne astazi pentru dieta ta personalizata care te va ajuta sa alegi impreuna cu specialistii nostri in dieta variant optima de tratament pentru afectiunile tale. Terapie exclusiva bazata pe puterea naturala a Glucozinolatilor

 Matei Tanase

Nutritionist Dietetician

Nutriționist , pasionat de dieta , sport , stil de viață sănătos.

  Am ajuns la ideea de a crea o rețetă pe bază de glucozinolați, eu însumi fiind beneficiarul acestei diete.

 

Datorită puterii antioxidante și a rolului benefic pe care legumele din familia Brassicaceae o au asupra sănătății omului am decis sa împărtășesc principiile, beneficiile și efectele unei astfel de diete in viața tuturor celor care doresc o energie debordantă.

  Povestea mea: Încă din timpul facultății am conștientizat rolul alimentelor vii, dar mai ales verzi în viața noastră.

 

Verdele în sine reprezintă viață. Din cauza unor dezechilibre, stres, perioade lungi de învățat, sesiune, neodihna am ajuns epuizat fizic si psihic.

 

În facultate am achiziționat un storcator de fructe si legume si după mai multe combinații de sucuri testate am obesrvat o reechilibrare mentală și fizică și un nivel de energie ridicat.

 

Cu timpul am observat că de la anumite combinații de legume atât băute sub formă de suc, cât și prepararate sub formă de salate sau gătite am dat un randament excelent. Cu cât adăugam mai mult verde, cu atât eram într-o forma fizică și mentală mai bună.

   După ce am terminat studiile, la licență am ales disciplina de Biologie Moleculară unde am avut ca temă „Implcațiile glucozinolaților în dietoterapie”.

 

După ce am observat reacțiile biochimice ce se realizează în organism, am conștientizat și mai mult rolul glucozinolaților în cadrul unei diete echilibrate.

 

În cadrul studiilor prezentate în lucrare am descoperit faptul că unele combinații dintre anumite legume si cele din familia Brassicaceae care contin glucozinolați, pot crea efecte benefice în organism, potențând capacitatea lor și totodată reechilibrând mediul intern, generând procesul de homeostazie.

 

  Acestea fiind spuse, sunt absolut încântat să te ajut și pe tine sa descoperi bucuria glucozinolatilor în dietă pentru a fi la capacitate maxima pe toate planurile!

Educatie

  • Am absolvit Facultatea de Farmacie, specializarea Nutriție și Dietetică din cadrul Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca

 

  • Am susținut lucrarea de licență în cadrul disciplinei de Botanică Farmaceutică, cu tema ”Implicații ale glucozinolaților în fitoterapie și dietoterapie”.

 

  • Urmez în prezent cursurile de specializare în fitoterapie, cu titlul final de Terapeut calificat în Terapii Complementare.

  • Urmez in prezent masterul de Biochimie Clinică Aplicată, din cadrul Universității din București, pentru aprofundarea mecanismelor biochimice (fiziologice, fiziopatologice), la nivel tisular și sistemic ale organismului uman. Titlul final: Biochimist clinician.

zino.jpg
bottom of page