top of page
  • Poza scriitoruluiZINO

Smoothie ZINO

Actualizată în: 14 mar. 2022

BAUTURA ZINO

smoothie-zino
Smoothie ZINO

Ce Contine Smoothie Zino


  • 3 frunze de varza Kale- bogat in vitamenele A, B, C, E și K , ajută la creșterea celulelor și la combatarea a multor tipuri de inflamații (în principal inflamțiile ale încheieturilor).

  • ½ Broccoli – pe lângă glucozinolați conține aproape toate oligoelemente biodisponible

  • 1 Castravete – Sursă importantă de vitamine A, B, C- conținut important de electroliți contribuie la reechilibrarea glandelor suprarenale

  • ½ Mango congelat – sursă importantă de magneziu , conțin o cantitate mare de betacaroten– pulpa fructelor bogată in fibre contribuie la functinoarea în parametrii normali

  • 2 Curmale (mari) – continut ridicat de Potasiu – furnizează glucoza ficatului; bogat în minerale bioactive care susțin glandele suprarenale, dar și inima. Aminoacizii din curmale contribuie la folosirea Potasiului susținând buna funcționare a mușchilor și a nervilor;

  • 1 Măr- conține antocianine, cantități mici de flavonoide, rutină și quercitină; de asemena, conțin aminoacizii glutamină și serină: propietăți anti-obezitate, reglare glicemie, contribuie la detoxifierea ficatului (datorita acidului malic).

  • ½ Avocado – sursă sănătoasă de acizi omega-6 – contribuie la restaurarea SNC și îmbunătățește sistemul digestiv

  • 1 linguriță de ulei de mustar – proprietăți antibacteriene, analgezice, antiinflamatorii- conține acizi grași polinesaturați și vitamina B4 contribuind la normalizarea metabolismului lipidic din ficat. Ajuta de asemenea, la buna funcționare a sistemului endocrin și nervos.

  • 1 linguriță plină de pudră de orz verde – contine SOD – superoxid dismutaza- contribuie la protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ – bogat în vitamine, minerale și enzime; sursă importantă de fier, calciu si vitaminele B1, B2, B6 , C si E.


Combinatia perfectă pentru a face față unei zile solicitante


Echilibrul adus de variatatea fitonutrienților din legume și fructe dau organismului un start perfect pentru a rezista programului solicitant din timpul zilei. De asemenea, pudra de orz verde potențează efectul glucozinolaților la nivel celular , grăbind procesul de refacere a organismului slăbit în perioadele de suprasolicitare.


Un alt element important din Smoothie-ul Zino este uleiul de muștar (proprietate antifungică). Pe lângă glucozinolații prezenți sub formă de izotiocianți la stimularea proecesului de digestie, iar in combinatie cu celelalte legume și fructe contribuie la potențarea efectelor benefice asupra întregului organism.


58 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page